Firma Agro-Top jest specjalistą w produkcji w wysokiej jakości tłuszczów spożywczych, głównie zwierzęcych: gęsiego , kaczego oraz wieprzowego. Wśród naszego asortymentu znajduje się także kilka rodzajów tłuszczów roślinnych.
Każdy z naszych tłuszczów odznacza się innymi walorami, ma inne zastosowanie i ceniony jest ze względu na swoje niepowtarzalne właściwości. Produkowane są z myślą o zaspokojeniu potrzeb najbardziej wymagających klientów.

Smalec z Cebulą i Jabłkiem Kubek 180g

Smalec z Jabłkiem i Śliwką Kubek 180g

Smalec z Morelą i Curry Kubek 180g

Smalec Rafinowany Fat Chef Kostka 200g

Smalec z Żurawiną i Chilli Słoik 200g

Smalec Staropolski ze Skwarkami Garnek 350g

Smalec Gęsi Premium Słoik 320g

Smalec Kaczy Premium Słoik 320g

Smalec Bekonowy Słoik 200g

Smalec Staropolski ze Skwarkami Kubek 200g

Beef Dripping Słoik 320g

Smalec Bekonowy Garnek 1200g

Smalec Myśliwski Premium Słoik 200g

Smalec Bekonowy Kubek 200g

Smalec Wyborowy Kostka 200g, 250g, 500g

Smalec Staropolski ze Skwarkami Słoik 200g

Smalec Gęsi Kubek 200g

Smalec Kaczy Kubek 200g

Smalec Bekonowy Garnek 300g

Smalec z Cebulą i Czosnkiem Kubek 200g
Pieczone udka z kaczki z pomarańczami i żurawiną Smalec Gęsi Premium, Smalec Kaczy Premium
Pieczona gęś owsiana, faszerowana jabłkiem i pomarańczami Smalec Gęsi, Smalec Gęsi Premium
Schab z wieprzowiny złotnickiej z kością Smalec Wyborowy
Dorsz pieczony, z czarną soczewicą i zielonymi warzywami Smalec Kaczy Premium, Smalec Kaczy
Rosół z pieczonej kaczki z warzywami i jajkiem poche Smalec Kaczy, Smalec Kaczy Premium
Lambchetta jagnięca z domowym pesto i zielona soczewicą puy Smalec Gęsi Premium, Smalec Kaczy Premium
Tarta z boczkiem i porem Smalec Gęsi, Smalec Gęsi Premium
Noga z kaczki z ziemniakami hasselback i szparagami Beef Dripping, Smalec Kaczy Premium
Żeberka wieprzowe podane z puree z dyni i smażonymi boczniakami Smalec Wyborowy
Foie Gras z patelni smażona w gęsim tłuszczu, podana z ciastem daktylowym Smalec Gęsi, Smalec Kaczy
Antrykot wołowy, podany z pieczonymi ziemniakami, zielonymi szparagami z emulsji maślanej i borowikami Smalec Kaczy
Gulasz z kaczych serc gotowany w niskiej temperaturze z kaczym tłuszczem Smalec Kaczy
Burger wołowy z antrykotu. Podany w bułce brioche z pastą pomidorową, smażoną młodą sałatą rzymską, krążkami z czerwonej cebuli i piklowanym ogórkiem Smalec Gęsi, Smalec Kaczy
Pieczone ziemniaki z kaczym tłuszczem ze świeżym rozmarynem, czosnkiem, solą, pieprzem czarnym grubo mielonym i papryką wędzoną Smalec Kaczy
Pierś z kurczaka z kością i skórą, gotowana w niskiej temperaturze z kaczym tłuszczem, tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem, podana z palonym porem, winogronami, boczniakiem z patelni Smalec Kaczy
Pierś z kaczki smażona od strony skóry na kaczym tłuszczu podana z figą karmelizowaną z cynamonem oraz białymi winogronami duszonymi w białym winie lukrecji i ziarnach wanilii Smalec Kaczy
Ośmiornica gotowana z kaczym tłuszczem obsmażona na kaczym tłuszczu z czosnkiem, podana z czarną soczewicą, gotowaną z trawą cytrynową i liściem kafiru, podana z grillowanym żółtym pomidorem i pastą pomidorową z pomidorków cherry Smalec Kaczy
Pierś z gęsi smażona od skóry na gęsim smalcu i pieczona w piecu podana z karmelizowaną gruszką z anyżem i rozmarynem, duszona w białym winie oraz żurawiną suszoną, długo gotowaną w porto Smalec Gęsi
Wolno gotowana wołowina podana z palonym brokułem z tymiankiem, karmelizowaną marchewką i borowikami z patelni Smalec Kaczy
Łosoś gotowany metodą sous vide z kaczym tłuszczem, solą, pieprzem i świeżym tymiankiem, podany z palonym porem, zielonymi szparagami w emulsji maślanej z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Smalec Kaczy
Schab wieprzowy po włosku faszerowany suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, oregano i czosnkiem, następnie obsmażony i wyserwowany z grillowaną, marynowaną cukinią i grillowanymi pomidorami Smalec Kaczy
Kaczka pieczona nadziewana pomarańczami, jabłkiem szara reneta, cebulą i majerankiem, podana z karmelizowanym jabłkiem z rozmarynem i krwistą pomarańczą Smalec Gęsi
Noga z gęsi konfitowana w gęsim smalcu, podana z maślanymi kopytkami gotowanymi w emulsji maślano-warzywnej z natką pietruszki i borowikami smażonymi na masełku z czosnkiem, szalotką i winem madera Smalec Gęsi
Noga z kaczki konfitowana w kaczym tłuszczu, podana z puree z antonówki z cynamonem, śliwką duszoną w czerwonym winie z rozmarynem i anyżem Smalec Kaczy