Przepisy
Burger wołowy z antrykotu. Podany w bułce brioche z pastą pomidorową, smażoną młodą sałatą rzymską, krążkami z czerwonej cebuli i piklowanym ogórkiem
Smalec Gęsi , Smalec Kaczy
Składniki
smalec Gęsi lub Kaczy
mięso wołowe
bułka Brioche
ser
młoda rzymska kapusta
czerwona cebula
piklowane ogórki
SKŁADNIKI DO POMIDOROWEJ PASTY:
pomidory
czerwona cebula
czosnek
papryczka chilli
ocet cherry czerowny
cukier brązowy
sól
pieprz
Przepis
Przygotowanie:
- Z mięsa uformować płaskie burgery, usmażyć na Smalcu Gęsim lub Kaczym po ok. 4 minut z każdej strony. Na koniec położyć po plasterku sera na każdego burgera.
- Przygotować pastę pomidorową po czym na rozgrzaną patelnię należy wrzucić pokrojoną sałatę. Obrać czosnek i wycisnąć przez wyciskarkę prosto do sałaty. Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w plasterki.
- Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować wcześniej zrobioną pomidorową pastą, położyć sałatę, następnie burgera, ogórki oraz krążki cebuli. Przykryć wierzchnimi bułkami.
Polecamy również inne przepisy
Pieczone udka z kaczki z pomarańczami i żurawiną Smalec Gęsi Premium, Smalec Kaczy Premium
Pieczona gęś owsiana, faszerowana jabłkiem i pomarańczami Smalec Gęsi, Smalec Gęsi Premium
Schab z wieprzowiny złotnickiej z kością Smalec Wyborowy
Dorsz pieczony, z czarną soczewicą i zielonymi warzywami Smalec Kaczy Premium, Smalec Kaczy
Rosół z pieczonej kaczki z warzywami i jajkiem poche Smalec Kaczy, Smalec Kaczy Premium
Lambchetta jagnięca z domowym pesto i zielona soczewicą puy Smalec Gęsi Premium, Smalec Kaczy Premium
Tarta z boczkiem i porem Smalec Gęsi, Smalec Gęsi Premium
Noga z kaczki z ziemniakami hasselback i szparagami Beef Dripping, Smalec Kaczy Premium
Żeberka wieprzowe podane z puree z dyni i smażonymi boczniakami Smalec Wyborowy
Foie Gras z patelni smażona w gęsim tłuszczu, podana z ciastem daktylowym Smalec Gęsi, Smalec Kaczy
Antrykot wołowy, podany z pieczonymi ziemniakami, zielonymi szparagami z emulsji maślanej i borowikami Smalec Kaczy
Gulasz z kaczych serc gotowany w niskiej temperaturze z kaczym tłuszczem Smalec Kaczy
Pieczone ziemniaki z kaczym tłuszczem ze świeżym rozmarynem, czosnkiem, solą, pieprzem czarnym grubo mielonym i papryką wędzoną Smalec Kaczy
Pierś z kurczaka z kością i skórą, gotowana w niskiej temperaturze z kaczym tłuszczem, tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem, podana z palonym porem, winogronami, boczniakiem z patelni Smalec Kaczy
Pierś z kaczki smażona od strony skóry na kaczym tłuszczu podana z figą karmelizowaną z cynamonem oraz białymi winogronami duszonymi w białym winie lukrecji i ziarnach wanilii Smalec Kaczy
Ośmiornica gotowana z kaczym tłuszczem obsmażona na kaczym tłuszczu z czosnkiem, podana z czarną soczewicą, gotowaną z trawą cytrynową i liściem kafiru, podana z grillowanym żółtym pomidorem i pastą pomidorową z pomidorków cherry Smalec Kaczy
Pierś z gęsi smażona od skóry na gęsim smalcu i pieczona w piecu podana z karmelizowaną gruszką z anyżem i rozmarynem, duszona w białym winie oraz żurawiną suszoną, długo gotowaną w porto Smalec Gęsi
Wolno gotowana wołowina podana z palonym brokułem z tymiankiem, karmelizowaną marchewką i borowikami z patelni Smalec Kaczy
Łosoś gotowany metodą sous vide z kaczym tłuszczem, solą, pieprzem i świeżym tymiankiem, podany z palonym porem, zielonymi szparagami w emulsji maślanej z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Smalec Kaczy
Schab wieprzowy po włosku faszerowany suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, oregano i czosnkiem, następnie obsmażony i wyserwowany z grillowaną, marynowaną cukinią i grillowanymi pomidorami Smalec Kaczy
Kaczka pieczona nadziewana pomarańczami, jabłkiem szara reneta, cebulą i majerankiem, podana z karmelizowanym jabłkiem z rozmarynem i krwistą pomarańczą Smalec Gęsi
Noga z gęsi konfitowana w gęsim smalcu, podana z maślanymi kopytkami gotowanymi w emulsji maślano-warzywnej z natką pietruszki i borowikami smażonymi na masełku z czosnkiem, szalotką i winem madera Smalec Gęsi
Noga z kaczki konfitowana w kaczym tłuszczu, podana z puree z antonówki z cynamonem, śliwką duszoną w czerwonym winie z rozmarynem i anyżem Smalec Kaczy
Pieczone udka z kaczki z pomarańczami i żurawiną Smalec Gęsi Premium, Smalec Kaczy Premium
Pieczona gęś owsiana, faszerowana jabłkiem i pomarańczami Smalec Gęsi, Smalec Gęsi Premium
Schab z wieprzowiny złotnickiej z kością Smalec Wyborowy
Dorsz pieczony, z czarną soczewicą i zielonymi warzywami Smalec Kaczy Premium, Smalec Kaczy
Rosół z pieczonej kaczki z warzywami i jajkiem poche Smalec Kaczy, Smalec Kaczy Premium
Lambchetta jagnięca z domowym pesto i zielona soczewicą puy Smalec Gęsi Premium, Smalec Kaczy Premium
Tarta z boczkiem i porem Smalec Gęsi, Smalec Gęsi Premium
Noga z kaczki z ziemniakami hasselback i szparagami Beef Dripping, Smalec Kaczy Premium
Żeberka wieprzowe podane z puree z dyni i smażonymi boczniakami Smalec Wyborowy
Foie Gras z patelni smażona w gęsim tłuszczu, podana z ciastem daktylowym Smalec Gęsi, Smalec Kaczy
Antrykot wołowy, podany z pieczonymi ziemniakami, zielonymi szparagami z emulsji maślanej i borowikami Smalec Kaczy
Gulasz z kaczych serc gotowany w niskiej temperaturze z kaczym tłuszczem Smalec Kaczy
Pieczone ziemniaki z kaczym tłuszczem ze świeżym rozmarynem, czosnkiem, solą, pieprzem czarnym grubo mielonym i papryką wędzoną Smalec Kaczy
Pierś z kurczaka z kością i skórą, gotowana w niskiej temperaturze z kaczym tłuszczem, tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem, podana z palonym porem, winogronami, boczniakiem z patelni Smalec Kaczy
Pierś z kaczki smażona od strony skóry na kaczym tłuszczu podana z figą karmelizowaną z cynamonem oraz białymi winogronami duszonymi w białym winie lukrecji i ziarnach wanilii Smalec Kaczy
Ośmiornica gotowana z kaczym tłuszczem obsmażona na kaczym tłuszczu z czosnkiem, podana z czarną soczewicą, gotowaną z trawą cytrynową i liściem kafiru, podana z grillowanym żółtym pomidorem i pastą pomidorową z pomidorków cherry Smalec Kaczy
Pierś z gęsi smażona od skóry na gęsim smalcu i pieczona w piecu podana z karmelizowaną gruszką z anyżem i rozmarynem, duszona w białym winie oraz żurawiną suszoną, długo gotowaną w porto Smalec Gęsi
Wolno gotowana wołowina podana z palonym brokułem z tymiankiem, karmelizowaną marchewką i borowikami z patelni Smalec Kaczy
Łosoś gotowany metodą sous vide z kaczym tłuszczem, solą, pieprzem i świeżym tymiankiem, podany z palonym porem, zielonymi szparagami w emulsji maślanej z ziarnami słonecznika i natką pietruszki Smalec Kaczy
Schab wieprzowy po włosku faszerowany suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, oregano i czosnkiem, następnie obsmażony i wyserwowany z grillowaną, marynowaną cukinią i grillowanymi pomidorami Smalec Kaczy
Kaczka pieczona nadziewana pomarańczami, jabłkiem szara reneta, cebulą i majerankiem, podana z karmelizowanym jabłkiem z rozmarynem i krwistą pomarańczą Smalec Gęsi
Noga z gęsi konfitowana w gęsim smalcu, podana z maślanymi kopytkami gotowanymi w emulsji maślano-warzywnej z natką pietruszki i borowikami smażonymi na masełku z czosnkiem, szalotką i winem madera Smalec Gęsi
Noga z kaczki konfitowana w kaczym tłuszczu, podana z puree z antonówki z cynamonem, śliwką duszoną w czerwonym winie z rozmarynem i anyżem Smalec Kaczy













































