Pierś z kurczaka z kością i skórą, gotowana w niskiej temperaturze z kaczym tłuszczem, tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem, podana z palonym porem, winogronami, boczniakiem z patelni
Smalec Kaczy
Składniki
Pierś z kurczaka z kością i skórą
Smalec Kaczy
Tymianek
Czosnek
Sól i pieprz
Por
Winogrona
Boczniak
Przepis
Przygotowanie:
- Przygotuj pierś.
- Gotuj ją z kaczym tłuszczem, tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem w temperaturze 58 stopni przez 2 godziny.
- Następnie obsmaż pierś od strony skóry.
- Przygotuj karmelizowane winogrona na patelni.
- Usmaż na patelni boczniaka.
- Opal pora nad ogniem.
- Podawaj pierś w towarzystwie winogron i porów. Oprzyj boczniaka na porze. Polej sosem z winogron. Smacznego!