Pierś z kaczki smażona od strony skóry na kaczym tłuszczu podana z figą karmelizowaną z cynamonem oraz białymi winogronami duszonymi w białym winie lukrecji i ziarnach wanilii
Smalec Kaczy
Składniki
Pierś z kaczki
Smalec Kaczy
Figa
Cukier
Laski cynamonu
Białe winogrona świeże
Białe wino
Lukrecja
Ziarna wanilii
Przepis
Przygotowanie:
- Przygotuj pierś z kaczki.
- Usmaż ją na smalcu kaczym.
- Piecz ją następnie w temperaturze 180 stopni przez 6 minut.
- Skarmelizuj figę razem z cynamonem.
- Uduś winogrona w białym winie, dodaj lukrecję i ziarna wanilii.
- Podawaj pierś z sosem winogronowym. Ułóż skarmelizowaną figę i przybierz laskami cynamonu. Smacznego!