Logo Zobacz również AGRO-TOP PRZEMYSŁ
Porady

Krwisty, medium a może wypieczony? Jak przyrządzić idealny stek?

Stek to najchętniej zamawiany rodzaj mięsa w restauracjach. Przy odrobinie wprawy możemy nauczyć się przyrządzać go w domu. Wystarczy tylko pamiętać o kilku podstawowych zasadach.

Porady

Frytki jako zdrowy fast food – to możliwe!

Smażona na głębokim tłuszczu potrawa na bazie ziemniaków to znany fast food, który uważany jest za niezdrowy ze względu na smażenie w niskiej jakości oleju.

Porady

Jak ustrzec się przed wysuszeniem żywności podczas smażenia?

Zbyt długie smażenie może doprowadzić do wysuszenia delikatnego mięsa czy ryby. Jak można tego uniknąć. Na pomoc może przyjść ratownik w postaci zewnętrznej pokrywy, która będzie chronić przed bezpośrednim kontaktem obiektu z gorącym tłuszczu.

Porady

Chrupiąca czy gumowata skórka?

Wszyscy wielbiciele mięsa na pewno zgodzą się, że najlepszy kawałek mięsa to taki, który jest soczysty w środku, ale na zewnątrz ma przypieczoną, pyszną skórkę. Taka różnica tekstur to prawdziwa uczta dla podniebienia.