![karmelizowana cebula](https://www.agro-top.com.pl/wp-content/uploads/2021/11/karmelizowana-cebula-300x200.jpg)
Ciekawostki
Karmelizowana cebula – dodatek do wszystkiego!
Aromatyczna, delikatna i rozpływająca się w ustach. Tak, właśnie w skrócie można opisać karmelizowaną cebulę, którą można wykorzystać w niejednym przepisie. Jest to idealny dodatek do mięs, zup a nawet jako farsz np. do sakiewek z ciasta francuskiego. Wszystko zależy od inwencji twórczej.
![](https://www.agro-top.com.pl/wp-content/uploads/2021/11/smalec-wsrod-najbardziej-niezwyklych-potraw-europejskich-300x240.jpg)
Ciekawostki
Smalec wśród najbardziej niezwykłych potraw europejskich
Szczęśliwie żyjemy w czasach, kiedy mamy możliwość próbowania potraw wielu różnych kultur.
![](https://www.agro-top.com.pl/wp-content/uploads/2021/11/co-to-jest-konfitowanie-300x200.jpg)
Ciekawostki
Co to jest konfitowanie?
Konfitowanie to technika kulinarna. Dzieli się ją na dwie metody – gotowanie i pieczenie w tłuszczu.
![](https://www.agro-top.com.pl/wp-content/uploads/2021/11/metoda-sous-vide-300x169.jpg)
Ciekawostki
Metoda Sous-vide. Na czym tak właściwie polega?
Co to jest sous vide Sous vide (fr. w próżni) – to metoda gotowania potraw lub ich składników w szczelnie zamkniętych foliowych workach, w wodzie o relatywnie niskiej temperaturze, która nigdy nie przekracza stu stopni.