Logo Zobacz również AGRO-TOP ŻYWNOŚĆ

Zapraszamy do współpracy

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe „Agro –Top” pozyskuje surowce pochodzenia wołowego, wieprzowego, drobiowego oraz rybne.

Nasi specjaliści współpracują z dostawcami na terenie całego kraju. Dzięki nowoczesnej flocie wyspecjalizowanego transportu możemy szybko i sprawnie dotrzeć do naszego klienta. Rosnące potrzeby rynku skłaniają nas do poszukiwania nowych dostawców.

Zapraszamy do współpracy wszystkie firmy prowadzące działalność w zakresie uboju i rozbioru bydła, trzody chlewnej oraz drobiu.

Oferujemy atrakcyjne warunki współpracy, gwarantujemy stabilność i ciągłość odbioru surowca przy zachowaniu korzystnych cen oraz warunków płatności.

Dział zakupu surowca

Skwarka mokra

Pozyskujemy skwarkę po wytopie tłuszczów wołowych, wieprzowych, drobiowych, wychłodzoną lub mrożoną.

Surowce mięsne

Jesteśmy zainteresowani zakupem podrobów wieprzowo-wołowych typu:

  • Wątroba – wątroba lub jej części, bez woreczka żółciowego bez nadwyżki tłuszczu
  • Płuca – płuca lub ich części dozwolone nieduże resztki tchawicy. Nie nadają się krwiste płuca
  • Nerka – bez zewnętrznego tłuszczu i krwi
  • Śledziona wieprzowa – ilość tłuszczu nie może przekroczyć 5%

Tłuszcze drobiowe

Zakupujemy surowe tłuszcze drobiowe (skórka, sadełko, kuperek), czyste nie zaparzone. Barwa kremowa do żółtej.

Tłuszcze wieprzowe

Dokonujemy zakupów głównie surowego tłuszczu wieprzowy typu sadło oraz tłuszcz drobny. Tkanka tłuszczowa powinna być barwy białej z odcieniem jasnoróżowym lub jasnoszarym. Konsystencja miękka do ścisłej, sucha, czysta, nie lepka, nieznacznie wyczuwalna wilgotność, nie zaparzona.

Ponadto jesteśmy zainteresowani otoką – tkanką tłuszczową barwy białej z odcieniem jasnoróżowym lub jasnoszarym bez zawartości wody, bez zanieczyszczeń.

Tłuszcze wołowe

Głównym surowcem do produkcji jest surowy łój wołowy – świeży, chłodzony lub mrożony.

Tłuszcz ten nie może by konserwowany. Tkanka tłuszczowa powinna być barwy kremowej do ciemnożółtej, matowa lub szklista. Konsystencja produktu ścisła do kruchej, sucha, czysta, nie lepka, nie zaparzona, Jesteśmy zainteresowani łojem okołonerkowym, osierdziowym lub rozbiorowym bez zanieczyszczeń mechanicznych.