Tłuszcz wołowy

Doskonałej jakości tłuszcz spożywczy pochodzenia zwierzęcego, otrzymany przez tradycyjne wytopienie z tkanki tłuszczowej bydła.  Wysoki poziom kwasów tłuszczowych nasyconych poprawia stabilność temperatury oraz zmniejsza wrażliwość na utlenianie, dzięki czemu produkt może być używany do smażenia i pieczenia. Nasz łój charakteryzuje się neutralnym zapachem oraz znakomitymi parametrami fizyko-chemicznymi. Dzięki niepowtarzalnemu smakowi oraz jedwabistej teksturze bardzo często używany jest przez renomowanych szefów kuchni. Belgowie używają produkt dla otrzymania doskonałych frytek, zaś Brytyjczycy dodają do słynnej potrawy „ Fish & Chips”. Produkt rekomendowany jest także jako dodatek do sosów i zup.

CHARAKTERYSTYKA:

  • produkt 100% naturalny, bez dodatków
  • przeznaczony do głębokiego smażenia frytek, mięs, ryb, warzyw, faworków i pączków
  • produkt wydajny i odporny na utlenianie
  • wysoki punkt dymienia powyżej 230 °C
  • odporny na długotrwałe ogrzewanie w temperaturze smażenia
  • ma niski poziom wchłaniania tłuszczu przez smażony produkt
  • przydatność 6 miesięcy
  • dostępne pojemności: wiadro 1kg, 3kg, 5kg, blok 12,5kg
Galeria