Smalec gęsi

Smalec gęsi od stuleci znany jest ze swoich niezwykłych właściwości. Jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, nie zawiera konserwantów. Smalec ten pozyskiwany jest z tłuszczu gęsi, która ma dostęp do wolnego wybiegu na świeżym powietrzu.

Odznacza się kremową i jedwabistą konsystencją, jest bezzapachowy i posiada delikatny smak.
Ze względu na odporność na wysokie temperatury świetnie sprawdza się w gastronomii, a półpłynna forma ułatwia dozowanie oraz oszczędza czas rozgrzewania tłuszczu.

Potrawy z dodatkiem tego produktu wykazują wspaniały aromat, uzyskują złocistą barwę i chrupiącą skórkę. 
Polecany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na zimno i na gorąco, takich jak: ryby, owoce morza, mięsa, drób, warzywa. Duszenie, nacieranie mięsa, drobiu przed pieczeniem czy smażeniem, dodatek do kruchych ciast to tylko kilka z licznych zastosowań.

 

Data przydatności:

  • Kubek 200g – 12 miesięcy od daty produkcji, temp. przechowywania -2°C +4°C
  • Słoik 320g - 24 miesiące od daty produkcji, pokojowa temp. przechowywania
  • produkt mrożony 24 miesiące od daty produkcji, temp. przechowywania -18°C.

W sieciach handlowych produkt występuje w plastikowym kubeczku 200 g oraz w szklanym słoiku 320g (możliwość dostosowania opakowania pod markę własną). Dla gastronomii oraz producentów żywności oferujemy bloki 10 kg, 12,5 kg, 20 kg oraz wiaderka 0,5 kg, 1 kg, 3 kg, 5 kg, 10 kg i 20 kg.

Galeria